I tjänsten som du kommer att starta används följande begrepp:
- Antalet portioner som serveras per dag eller antalet konsumenter: Antalet portioner per dag delat med 365 dagar. Om ni serverar mat till samma personer fler än 1 gång/dag (t ex förskolor/äldreboende mm) ange då antal konsumenter. Om ni driver restaurang, café, cateringverksamhet eller liknande, ange då antal portioner.
- Antalet årsarbetskrafter som arbetar med livsmedel eller antalet årsarbetskrafter i grill/delikatess för butiker med manuell hantering: En årsarbetskraft beräknas arbeta ca 200 dagar/år på heltid (två halvårsanställda = en årsarbetskraft).
- Vänder sig verksamheten huvudsakligen till en känslig konsumentgrupper: Med känsliga konsumentgrupper menas exempelvis äldre, barn under 5 år och personer med nedsatt immunförsvar såsom gravida, patienter på sjukhus, personer på äldreboende och med livsmedelsrelaterad allergi.
Har du frågor om om fettavskiljare kontakta teknik- och fastighetsförvaltningen, tel 08-731 33 03.
Observera att vissa åtgärder kan kräva bygglov, kontakta bygglovenheten, 08-731 30 00.
Om du skickar in anmälan via post ska den sändas till:
Lidingö stad
Miljö- och stadsbyggnadskontoret
181 82 Lidingö