Gå direkt till huvudinnehållet
Logo
Logga in
Min sida
Logga in
  • Startsida

Anmäla livsmedelsanläggning eller förändring i befintlig verksamhet

I tjänsten som du kommer att starta används följande begrepp:

  • Antalet portioner som serveras per dag eller antalet konsumenter: Antalet portioner per dag delat med 365 dagar. Om ni serverar mat till samma personer fler än 1 gång/dag (t ex förskolor/äldreboende mm) ange då antal konsumenter. Om ni driver restaurang, café, cateringverksamhet eller liknande, ange då antal portioner.
  • Antalet årsarbetskrafter som arbetar med livsmedel eller antalet årsarbetskrafter i grill/delikatess för butiker med manuell hantering: En årsarbetskraft beräknas arbeta ca 200 dagar/år på heltid (två halvårsanställda = en årsarbetskraft).
  • Vänder sig verksamheten huvudsakligen till en känslig konsumentgrupper: Med känsliga konsumentgrupper menas exempelvis äldre, barn under 5 år och personer med nedsatt immunförsvar såsom gravida, patienter på sjukhus, personer på äldreboende och med livsmedelsrelaterad allergi.

Har du frågor om om fettavskiljare kontakta teknik- och fastighetsförvaltningen, tel 08-731 33 03.

Observera att vissa åtgärder kan kräva bygglov, kontakta bygglovenheten, 08-731 30 00.

 

Om du skickar in anmälan via post ska den sändas till:
Lidingö stad
Miljö- och stadsbyggnadskontoret
181 82 Lidingö

Logga in

Kontakt:

08-731 30 00
Växeln är öppen vardagar 08.00-16.30
Kontakta oss


Snabblänkar

Personuppgifter (GDPR)

  • Facebook
  • LinkedIn
  • twitter

Titel